Balans2
meerder
Weetjes
06 november 2023

INSPECTIE: MEERDERWEERT
HEEFT BASIS WEER OP ORDE

De vijftien basisscholen van stichting Meerderweert hebben het onderwijs voor hun leerlingen goed op orde. Daarbij heeft het overkoepelend schoolbestuur na een turbulente periode weer helder zicht op de kwaliteit.

Tot die conclusie komt de onderwijsinspectie na een hernieuwd bezoek op 30 en 31 oktober jongstleden. Met deze positieve beoordeling komt er voor MeerderWeert een einde aan een hectische tijd. De coronapandemie, de krapte op de arbeidsmarkt en personele wisselingen trokken de afgelopen jaren een zware wissel op de organisatie, zo constateerde de inspectie vorig jaar september tijdens haar vierjaarlijkse bestuursbezoek. Hoewel MeerderWeert de weg omhoog toen al had ingezet, haalde de stichting nog niet alle beleidsdoelen. Met name in het sturen op visie, ambities en doelen zag de inspectie ruimte voor verbetering.

Ruim een jaar later heeft het schoolbestuur de onderwijskwaliteit weer scherp in het zicht. De basis is weer op orde, stelt de inspectie. Interim-bestuursvoorzitter Bart Caris is blij met dit oordeel. "Het afgelopen jaar hebben we met z'n allen de schouders eronder gezet om de positieve lijn voort te zetten. En met succes. De zaak staat weer op de rails, alle posities in onze staf en op de scholen zijn bezet. We voldoen weer aan de norm en zijn vastbesloten om onze kwaliteit verder uit te bouwen. Voor de inspectie reden om pas weer over vier jaar terug te komen. Alle reden dus om trots te zijn en de toekomst met vertrouwen tegemoet te zien."

Shutterstock 1178415454